Відзначення Міжнародного Дня Волонтера

Цей день присвячений людям, які добровільно та безкорисливо допомагають тим, кому необхідна допомога. Сьогодні українські волонтери – це важлива частинка нашого народу, яка наближує нашу спільну перемогу.

Волонтерство – це хороша можливість стати кращим, роблячи добро іншим. Воно закладене в генетичному коді та в культурі українців. Ця спорідненість та взаємодопомога є по-особливому відчутними у важкі періоди для України, це можна помітити й зараз у час повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Офіційна назва Дня волонтера –Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку. Свято було засновано за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН у 1985 році з метою підвищення поінформованості про важливий внесок волонтерів у суспільстві. Також заохочувати якомога більше людей долучатися до руху волонтерів.

В Україні волонтерський рух розпочався у 90-х роках XX століття, а на рівні держави офіційно був визнаним 10 грудня 2003 року постановою Кабінету Міністрів.

Висловлюємо слова щирої вдячності волонтерам - усім, хто знайшов у собі силу, відвагу та доброту здійснювати добрі справи, не вимагаючи нічого натомість.

Для учнів гімназї в цей день були проведені години спілкування та Загальношкільний Урок Волонтерства.

Кiлькiсть переглядiв: 42